Over Stephanie Struijk

Stevie AnnStéphanie Struijk (Stevie Ann) (Roggel, 24 juni 1986), begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Eerst alleen op piano maar later ook op gitaar. Na de middelbare school gaat ze naar de Rockacademie in Tilburg. In het tweede jaar van de academie stopt ze.

Het debuutalbum Away from Here  verschijnt in september 2005. Het album bevat 12 door haarzelf geschreven nummers. Het nummer The Poetry Man, dat in december 2005 uitkomt, krijgt airplay op diverse radiostations, waaronder 3FM. Het nummer bereikt begin 2006 de 12e positie in de Mega Top 50. De single betreft een akoestische uitvoering van de albumtrack. In november 2005 krijgt zij een Essent Award uitgereikt; een prijs voor jonge en veelbelovende artiesten. Enkele maanden later, in februari 2006 mag ze een Zilveren Harp in ontvangst nemen

Na diverse festivaloptredens in de zomer van 2006 begint Stephanie in oktober 2006 aan een theatertournee langs 14 zalen door heel Nederland. Ook treedt ze op 20 november 2006 op als support-act van de Engelse singer/songwriter James Morrison in de Amsterdamse Melkweg.

De single One Year of Love verschijnt in oktober 2006. Met het nummer bereikt ze voor de tweede keer een hoge notering in de Mega Top 50. Het nummer bereikt uiteindelijk de 18e positie en staat zeven weken in de lijst. Het album Away from Here, dat in november 2006 opnieuw wordt uitgebracht met een bonus-cd, bereikt de vierde plaats in de albumlijst.

Tijdens de Pinkpop-persconferentie op woensdag 28 februari 2007 wordt bekend dat Stevie Ann in 2007 optreedt op Pinkpop. Het is de eerste keer dat de zangeres op het Limburgse popfestival staat. Voor de 3FM Awards 2007 is Stevie Ann genomineerd in twee categorieën: Beste Zangeres en Beste Album (Away From Here).

Voorjaar 2007 duikt Stevie Ann de studio in voor de opname van haar tweede album. Het album komt op 1 oktober 2007 uit en heet Closer To The Heart. De eerste single van de plaat is Get Away. Het nummer is op 16 augustus 2007 voor de eerste keer te horen in het 3FM-programma Giel.

In 2010 verschijnt haar derde studioalbum Light Up, opgenomen in Los Angeles. Later dat jaar verschijnt het live dubbel album Live & Acoustic; een combinatie van een optreden uit haar theatertour van 2007 én akoestische opnames die gemaakt zijn in de studio in Wales waar ze ook haar tweede plaat, Closer To The Heart, opnam. Enkele van deze akoestische nummers verschenen al eerder als bonus cd bij haar debuutalbum Away from Here.

In 2013 verschijnt haar album California sounds. De plaat is opgenomen in het zonnige Californië en dat is te horen aan de muziek.

Stevie Ann Fanclub